25
Jul
2018

София Филм Фест гостува за ТРЕТА поредна година на публиката в ЧЕЛОПЕЧ

ТРИ – за щастие, но и вече като ТРАДИЦИЯ!

За нашия екип е чест и удоволствие да предложим забавни, прекрасни,

български филми на вниманието на публиката в ЧЕЛОПЕЧ!

Очакваме КИНОМАНИТЕ всяка НЕДЕЛЯ вечер през АВГУСТ

в ПАРК  „К О Р М И Н Е Ш” със СПЕЦИАЛНО подбрани ФИЛМИ! 

ВХОД - С В О Б О Д Е Н!

Тази програма се реализира от Арт Фест/София Филм Фест и Община ЧЕЛОПЕЧ, с подкрепата на ИА „Национален филмов център” и веригата киносалони Europa Cinemas.

* * *

„София Филм Фест в Челопеч“ стартира на 5 август в 21,00 часа с един от най-харесваните нови български филми, който беше показан в програмата на 22-рия София Филм Фест през март - „ДЪВКА ЗА БАЛОНЧЕТА” (България, 2017), на режисьора Станислав Тодоров-Роги. Ролите във филма са разпределени между Иван Юруков, Теодора Духовникова, Малин Кръстев, Валентин Ганев, Диана Димитрова, Искра Донова, Андреа Захариев и др.

Калин е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание.

„Това е история за поколението, което в момента е на възраст между 35 и 40 години, история за детство в комунистическа държава, за мечти, илюзии и днешната реалност. Филмът също е и романтичен поглед към едно време, в което беше възможно да изживееш лудо и шантаво, но същевременно щастливо и искрено детство...“ - споделя режисьорът пред FilmNewEurope.com.

„Дъвка за балончета“ ще бъде представен пред публиката в Челопеч от актьора Иван Юруков.

* * *

На 12 август в 21,00 часа е началото на прожекцията на „ЛОВ НА ДРЕБНИ ХИЩНИЦИ“ (България, 2010) – филм на режисьора Цветодар Марков и сценариста Христиан Ночев. В ролите влизат прекрасните млади актьори Владимир Георгиев, Бойко Кръстанов, Силвия Петкова, Яна Титова, опитните Христо Шопов, Мариан Вълев и др.

Михаил има трудности в общуването си с хората, преди да срещне любовта и да се запознае с Хани, Бети и Спейса. Четиримата младежи наивно решават да изкарат лесни пари. Те не подозират, че един непознат с тъмно минало и проблемно настояще ще преобърне живота им… Ето какво споделя режисьорът: „Това е филм за младите... Но филмът е и за всички, които се чувстват млади. Всеки ще намери нещо за себе си и ще го разбере по свой си начин. Искам с „HDSP: Лов на дребни хищници” да успея да развълнувам хората и да докосна сърцата на тези, които винаги ще вярват в приятелството”.

* * *

На 19 август от 21,00 часа сме планирали представяне филма, който спечели сърцата и Наградата на публиката на 22-рия София Филм Фест през март - „РАДИОГРАМОФОН” („Radiogram”, България-Полша, 2017) на Рузие Хасанова, като творбата ще бъде представена от част от екипа на филма.

„Радиограмофон“, отличен със „Златна роза“ за дебют на 2017, е филм за музиката, свободата и идентичността. Той е създаден по действителен случай, а историята е много лична - за баща от Родопите, който изминава пеш 100 км, за да купи радио за обсебения си от рок-музиката син. Прототипи на героите са дядото и бащата на режисьорката. „Всички други истории са по спомени на различни близки и роднини, съчетани така, че да разкажем един силен филм за свободата и за силата на музиката“, казва Рузие Хасанова. По думите й, въпреки факта, че действието се развива в България, историята е валидна за всеки в Източна Европа, който помни комунистическия режим. За ролите във филма тя се доверява на Александър Хаджиангелов, Яна Титова, Александър Алексиев, Александър Иванов, Стефан А. Щерев, Деян Георгиев, Стефан Мавродиев и Ованес Торосян.     

* * *

В програмата на „София Филм Фест в Челопеч” за 2018 година решихме да включим и един изключително свеж и прекрасен филм – дебюта на режисьора Димитър Коцев-Шошо „ЛОРА ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР” (България, 2011). В ролите ще видим Милена Николова – Миленита, Христо Петков, Димо Алексиев, Мартен Роберто и др.

Действието се развива в наши дни, някъде в Европа. Древна загадка преобръща живота на главната героиня – 30-годишната Лора. В един съвсем обикновен ден тя получава два пакета с тайнствени зарове. В същия ден Лора е уволнена от работа, отвлечена и какво ли още не. Всичко се променя изведнъж – приятелите й, познатите места. У Лора се събужда любопитство, след това радост, страх, отчаяние и любов. Тя разполага с по-малко от 24 часа да реши дали да повярва на старата легенда за чудодейните зарове, които сбъдват всички желания на притежателя си. В същото време Лора трябва да преоткрие доверието в приятелите си и да погледне на света с нови очи. И преди всичко, тя трябва да намери любовта – най-голямото от всички чудеса...

* * *

Очакваме Ви на КИНО в ПАРК „К О Р М И Н Е Ш”!

ВХОД – С В О Б О Д Е Н!!!