31
Aug
2016

За ПЪРВИ път София Филм Фест ще гостува в ЧЕЛОПЕЧ

2 – 3 – 4 септември 2016
Парк К О Р М И Н Е Ш

Мисия на София Филм Фест от години е да пътува с най-доброто кино от изминалата година в страната. През 2016 фестивалът получи покана за гостуване и в Челопеч - ще предложим на публиката три срещи със стойностни филми във вечерната прохлада на открито!
Парк Корминеш – петък, събота и неделя – 2-4 септември!
ОЧАКВАМЕ ВИ!

Събитието се реализира благодарение на сътрудничеството между Община ЧЕЛОПЕЧ и Арт Фест/София Филм Фест, с подкрепата на Националния Филмов Център и организацията на веригата киносалони Europa Cinemas.

На 2 септември от 20,30 часа ще открием събитието с филма, спечелил LIDL-Наградата на публиката на 20-ия София Филм Фест - „МАЙМУНА” на Димитър Коцев - Шошо.
Ива (17) и Мая (12) са сестри на разведени родители. Двете имат общ баща Андрей и различни майки. Лутайки се из емоционалните амплитуди на тийнейджърството, фантазиите и страховете си, двете са много близки с баща си, който може би е единствената устойчива опорна точка в крехкия период между детството и зрелостта. В объркания им свят, пълен с твърде много родители и неясни граници на семейството, двете оцеляват, всяка по свои правила.
Ролите са разпределени между младите Александра Костова и Радина Боршош, а също и Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Радена Вълканова, Леонид Йовчев, Валентин Ганев. „Маймуна” е продукция на Spotlight, продуценти на са Найо Тицин и Димитър Коцев-Шошо.
Представители от екипа на филма ще бъдат специални гости и ще представят „Маймуна” пред публиката в Челопеч.

* * *
На 3 септември с начален час 20,30 ще предложим на киноманите една невероятна история - „АНГЕЛСКИЯТ ДЯЛ”, дело на прочутия британски режисьор Кен Лоуч. Награда на журито, номинация за най-добър режисьор в Кан; Най-добър европейски филм според публиката в Сан Себастиан – това е само част от признанието за работата на Лоуч. Роби се промъква в родилното отделение при приятелката си Леони, за да прегърне за първи път новородения си син. В този вълнуващ момент Роби си обещава синът му никога да не изпита и част от трудния живот, който е имал. Шансът за промяна идва, когато Роби се запознава с Рино, Алберт и Мо, криминално проявени като него, с които се залавя за необичайно начинание – да отмъкнат няколко бутилки от най-доброто и баснословно скъпо малцово уиски в света. Роби притежава уникална дарба да разпознава вкусовите качества на уискито. Дали това ще промени живота му? Само ангелите знаят...

* * *
Закриваме програмата в Челопеч на 4 септември от 20,30 часа с най-новата творба на Ивайло Христов „КАРЪЦИ”, която ще бъде представена лично от една от най-добрите и търсени млади български актриси – Елена ТЕЛБИС.
Елена, Коко, Пацо и Гошо са ученици от горните класове на гимназията в малък град. Коко е влюбен в Елена. Момичето мечтае да стане певица. Тя с нетърпение очаква предстоящия концерт на известна рок група. Събитието разтърсва града, раждайки нови любови, разочарования и сложни взаимоотношения.

Оператор на филма е един от най-добрите български кинематографисти - Емил Христов, музиката е дело на Кирил Дончев, а останалите роли са разпределени между Елена Телбис, Ованес Торосян, Деян Донков, Георги Гоцин, Пламен Димов и др. Филмът получи най-голямото отличие на Московския кинофестивал през 2015 година – „Златен Св. Георгий”, както наградата на Федерацията на руските филмови клубове, наградата на критиката CInEast ’15 – Наградата на публиката, а на фестивала Златна роза ’15 беше удостоен с Голямата награда, наградата за най-добра женска роля (Елена Телбис), наградата на гилдия Критика към СБФД, наградата на публиката, наградата на акредитираните журналисти. Продуцент на филма е Асен Владимиров, продукция - Moviemento, Profilm, Transformers.

* * *
Организатори на събитието са Арт Фест/София Филм Фест и Община ЧЕЛОПЕЧ, с подкрепата на Националния Филмов Център и веригата киносалони Europa Cinemas.

„София Филм Фест в Челопеч” е част от проекта „Операция КИНО”, който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2010 година. Той включва международния кинофестивал „София Филм Фест” с издания в София, Бургас и Пловдив, регионалните издания на СФФ – в над 20 града, които се реализират през последните четири години като част от международния проект „Операция Кино” (обща инициатива на фестивалите в София, Истанбул, Сараево и Клуж), пътуващите из България прожекции на филми от последните издания на СФФ – „СФФ на път” и младежкото издание на фестивала – „СФФ за учащи”.

От 2015 година „София Филм Фест на път” се подкрепя от мрежата на европейските киносалони Europa Cinemas.

Очакваме Ви на Кино в Парк КОРМИНЕШ!
ВХОД - С В О Б О Д Е Н!